Ljubljana

6°C
Jasno Humidity: 74%
ČETRTEK
5°C / 10°C
PETEK
7°C / 9°C
SOBOTA
5°C / 9°C
NEDELJA
3°C / 9°C
PONEDELJEK
3°C / 8°C
TOREK
5°C / 12°C
SREDA
7°C / 9°C

V Ljubljani v zadnjem dnevu več vlomov

Ljubljanski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah prejel 655 klicev, od tega 189 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Med temi so 61 klicev obravnavali v povezavi s kriminaliteto, 34 v zvezi z javnim redom in mirom, ter 61 povezanih s prometno varnostjo.

V Ljubljani v zadnjem dnevu več vlomov

Policisti so se soočali s številnimi primeri kriminalitete, med drugim so obravnavali 10 tatvin, 10 vlomov (pri štirih ostalo pri poskusu) in 8 primerov poškodovanja tuje lastnine.

Na področju prometne varnosti so se srečali z 18 prometnimi nesrečami z materialno škodo in štirimi nesrečami z lahkimi telesnimi poškodbami. V enem primeru so zasegli vozilo večkratnemu kršitelju cestnoprometnih predpisov.

V kategoriji javnega reda in miru so policisti posredovali 9-krat na javnih krajih.
Pri opravljanju nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
V območju Bežigrada je neznani storilec vlomil v hišo in odtujil različne predmete, lastnika je oškodoval za približno 500 evrov. Na Viču je neznani storilec vlomil v klet in odtujil moško gorsko kolo, lastnika je oškodoval za približno 700 evrov. V Zagorju ob Savi je neznani storilec vlomil v klet in odtujil več kosov električnega in baterijskega orodja, lastnika je oškodoval za približno 400 evrov.
V Mostah je neznani storilec vlomil v trgovino in odtujil več kosov smučarskega oblačila, povzročil je škodo v višini nekaj tisoč evrov. V Mengšu je neznani storilec vlomil v poslovne prostore in odtujil denar, podjetje je oškodoval za približno 1.500 evrov. Na Viču je bilo vlomljeno v gradbeni zabojnik, od koder so odtujili več kosov električnega orodja, povzročili so škodo v višini približno 4.000 evrov.

Preiskano kaznivo dejanje s področja prepovednih drog
Policisti policijske postaje Logatec so na območju Logatca izvedli hišno preiskavo pri 46. letnem osumljencu, kjer so našli prirejen prostor za gojenje prepovedane droge konoplja-rastlina. Zaseženih je bilo 50 sadik in približno 1 kilogram že posušene prepovedane droge ter pripomočki za gojenje. Zoper osumljenca bo podana kazenska ovadba zaradi sumov kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

Požar v stanovanju
Danes ponoči so policisti bili obveščeni o požaru v stanovanju na območju Most, kjer se je vnela sedežna garnitura. Požar so občani uspešno pogasili pred prihodom gasilcev, vendar je ena oseba utrpela lažje poškodbe. Policisti nadaljujejo z zbiranjem informacij zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Prometna varnost
Včeraj se je na Škofjeloški cesti v Vodicah zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik, zavijajoč levo v križišču, odvzel prednost voznici, ki je pripeljala nasproti. V nesreči se je udeležena voznica lažje telesno poškodovala, policisti pa vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 6. ure se je na Adamičevi cesti v Grosuplju zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in udeleženki na e-skiroju. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik odvzel prednost udeleženki na e-skiroju na prehodu čez cesto. Pri tem se je udeleženka lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.