Ljubljana

Oblačno Humidity: 84%
18°C
PETEK
11°C / 17°C
SOBOTA
9°C / 14°C
NEDELJA
7°C / 17°C
PONEDELJEK
8°C / 15°C
TOREK
8°C / 16°C
SREDA
8°C / 13°C
ČETRTEK
6°C / 14°C

Turistični ponudniki Zgornje Savinjske doline zaradi ujme pričakujejo pomoč države

Škoda zaradi avgustovske vodne ujme v turizmu Zgornje Savinjske doline je velika, sanacija bo dolgotrajna, so ob obisku ekipe Slovenske turistične agencije (STO) na čelu z direktorico Majo Pak ta teden ocenili turistični ponudniki z območja. Brez pomoči države okrevanje in nadaljnji razvoj turizma ne bosta mogoča, so sporočili iz agencije Saša.

Turistični ponudniki Zgornje Savinjske doline zaradi ujme pričakujejo pomoč države

Ekipa STO se je v okviru obiska seznanila s stanjem v turizmu po poplavah in se pogovorila s ponudniki s celotne destinacije Zgornje Savinjske doline, ki so po navedbah agencija Saša izpostavili večje število težav, s katerimi se srečujejo na poti do okrevanja po povodnji.

Maja Pak je v odzivu potrdila zavezo STO, da regiji v okviru svojih aktivnosti in zmožnosti pomaga pri promociji destinacije. Direktorica razvojne agencije Saša Biljana Škarja in vodja projektov s področja turizma na agenciji Maja Ratej pa sta predstavili aktualne aktivnosti agencije s področja obnove in razvoja doline po poplavah in nekatere pobude ter predloge ukrepov, ki so jih posredovali pristojnim državnim ustanovam.

Agencija Saša regije je skupaj z STO pripravila tudi tržnokomunikacijski akcijski načrt, ki opredeljuje različne kanale in skupne promocijske aktivnosti kot pomoč regeneraciji turizma v Zgornji Savinjski dolini po poplavah.

Aktivnosti že potekajo. Zgornji Savinjski dolini kot eni od vodilnih destinacij bo po poplavah v okviru javnega razpisa za sofinanciranje aktivnosti promocije turistične ponudbe na voljo tudi nekoliko več sredstev za promocijo v 2024.

Največ škode v ujmi je po ocenah utrpela občina Ljubno ob Savinji, in sicer 104 milijone evrov, v Nazarjah je bilo škode za 100 milijonov evrov, v Rečici ob Savinji 95 milijonov evrov, Lučah 91 milijonov evrov, Gornjem Gradu 44 milijonov evrov, Mozirju 42 milijonov evrov in Solčavi 2,6 milijona evrov.

Župani občin z območja ocenjujejo, da se razmere na terenu sicer umirjajo, a je stanje še vedno kritično, ker se po njihovem prepričanju veliko prepočasi odvija čiščenje vodotokov in hudournikov.

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.