V središču Celja danes kulinarični dogodek na prostem
Na Glavnem trgu v Celju bodo danes slovenski kuharski mojstri poustvarili utrip Tedna restavracij, a tokrat na prostem. Udeleženci bodo lahko spoznali mojstre kulinarike iz 15 izbranih restavracij z raznih koncev Slovenije ter okušali njihove jedi.
Po navedbah organizatorjev bodo obiskovalci na stojnicah lahko poskusili jedi kuharskih mojstrov iz 15 restavracij. Med njimi bodo Mojmir Šiftar iz restavracije Pen klub, Miran Ojsteršek iz gostilne Oštirka, Marko Pavčnik iz restavracije Pavus in bistroja Lalu, Sebastjan Grobelšek iz gostilne Francl, Rok Martinčič iz gostilne Jež, Luka Košir iz restavracije Grič, Sabina in Grega Repovž iz gostilne Repovž, Nina in Tomaž Bratovž iz restavracije JB, Marko Magajne iz Galerije Okusov, Jakob Pintar iz lokala TaBar, Andrej Smogavc iz restavracije Spargus, Leon Pintarič iz gostilne Rajh, Uroš Štefelin iz Hiša Linhart in Tadej Petrič iz Hotela Evropa.
V okviru prireditve bo tudi dogodek Chef's Table Izbrana kakovost-Slovenija, kjer bodo obiskovalci lahko uživali v neposredni bližini kuharskega pulta in za skupnim omizjem poskusili večhodni meni Tedna restavracij, ki ga bodo pred njihovimi očmi pripravljali kuharski mojstri. Za najmlajše bodo organizirane kuharske delavnice.
Jedi na dogajanju v Celju bodo po napovedih pripravljene iz lokalnih sestavin iz sheme Izbrana kakovost-Slovenija in bodo interpretacija sodobne kulinarike z avtorskim podpisom, preoblikovane v ulične jedi.
Dogodka se bo po napovedih ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano udeležila tudi ministrica Mateja Čalušić.