Ljubljana

Oblačno Humidity: 95%
11°C
SOBOTA
8°C / 15°C
NEDELJA
8°C / 18°C
PONEDELJEK
8°C / 15°C
TOREK
8°C / 17°C
SREDA
8°C / 15°C
ČETRTEK
8°C / 15°C
PETEK
6°C / 16°C

Golob še v iskanju notranjega ministra, odločitev morda naslednji teden

Po odstopu ministrice za notranje zadeve Tatjane Bobnar decembra lani premier Robert Golob še ni predlagal novega kandidata za vodenje tega resorja. V zadnjih tednih je opravljal pogovore z morebitnimi kandidati, "čisto možno" je, da bo odločitev padla naslednji teden, je danes dejal Golob. Ime kandidata bi tako v DZ lahko poslal do konca meseca.

Golob še v iskanju notranjega ministra, odločitev morda naslednji teden

Bobnar je s čela ministrstva za notranje zadeve odstopila decembra lani, po zaostritvi odnosov s premierjem Golobom. Ministrica namreč na vladi ni uspela s predlogom za imenovanje Boštjana Lindava na čelo policije s polnim mandatom in predlogom za imenovanje Slavka Koroša na mesto generalnega direktorja direktorata za policijo in druge varnostne naloge, prav tako s polnim mandatom. Bobnar je kmalu za tem odstopila s funkcije, med razlogi pa navedla, da si ne more postaviti svoje ekipe in politično vmešavanje v policijo.

Vodenje resorja za notranje zadeve je po njenem odstopu začasno, za največ tri mesece prevzela ministrica za javno upravo Sanja Ajanovič Hovnik.

V javnosti je sicer med tem že zaokrožilo več imen morebitnih kandidatov, tudi možnost, da bi na čelu tega resorja ostala Ajanovič Hovnik, a premier Golob za zdaj konkretnih imen kandidatov še ni komentiral. Njegova izbira za notranjega ministra bi tako lahko bila znana še januarja.

Z imenovanjem notranjega ministra bodo tako zapolnjena vsa ministrska mesta v vladi premierja Goloba, ki je sicer v obliki kot so si jo zamislili koalicijski partnerji zaživela ta teden. DZ je namreč v torek imenoval devet ministrov 15. slovenske vlade. Glasovanje je bilo potrebno zaradi reorganizacije vlade, ki so jo prinesle spremembe zakona o vladi. Te predvidevajo 20-člansko ministrsko ekipo, vlado pa po novem sestavlja 19 ministrstev in en vladni urad.

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.