Ljubljana

6°C
Jasno Humidity: 74%
ČETRTEK
5°C / 10°C
PETEK
7°C / 9°C
SOBOTA
5°C / 9°C
NEDELJA
3°C / 9°C
PONEDELJEK
3°C / 8°C
TOREK
5°C / 12°C
SREDA
7°C / 9°C

Začenja se trimesečna akcija zbiranja še delujočih aparatov iz gospodinjstev v občinah Kamnik, Komenda, Pivka in Postojna

Podjetje Publikus je skupaj z družbo ZEOS v sklopu projekta Life Spodbujamo e-krožno z namenom, da se čim večim še delujočim aparatom, ki jih več ne potrebujejo v posameznem gospodinjstvu, podaljša njihovo življenjsko dobo, pripravil trimesečno akcijo zbiranja še delujočih aparatov iz gospodinjstev.

Začenja se trimesečna akcija zbiranja še delujočih aparatov iz gospodinjstev v občinah Kamnik, Komenda, Pivka in Postojna

Potekala bo v občinah Kamnik, Komenda, Postojna in Pivka – torej v občinah, kjer za ravnanje z odpadki skrbi podjetje Publikus. Poteka vse od 18. novembra 2023, ko se je začel tudi Evropski teden zmanjševanja odpadkov, pa do 29. februarja 2024.

Zbrane aparate bodo organizatorji poskušali vrnili v lokalno okolje s pomočjo partnerskih organizacij, kot sta Depo, trgovino z rabljenimi in preoblikovanimi predmeti z Vrhnike in Fundacija Vincenca Drakslerja so.p. iz Kranja ter drugih lokalnih organizacij, pri katerih se bo tekom izvajanja akcije pokazala potreba po aparatih iz ponovne uporabe.

Glede na študijo iz leta 2022 je v Sloveniji v povprečnem gospodinjstvu 9 neuporabljenih, vendar delujočih naprav. Raziskave pa kažejo tudi, da se med zbranimi e-odpadki nahaja 2 % še delujočih aparatov in dobro je, da jih zajamemo, saj jim tako lahko podaljšamo njihovo življenjsko dobo. V akciji »od vrat do vrat« lahko sodeluje vsak občan zgoraj omenjenih občin, ki ima doma aparat, ki še deluje, a ga ne uporablja več in ne potrebuje ter bi ga želel oddati v uporabo komu drugemu, mu podaljšati življenje ter zmanjšati količino odpadkov.

Še delujoči aparati morajo biti takšni, da jih bo lahko uporabljala še druga oseba.

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.