Ljubljana

4°C
Jasno Humidity: 79%
ČETRTEK
4°C / 10°C
PETEK
7°C / 9°C
SOBOTA
5°C / 9°C
NEDELJA
3°C / 9°C
PONEDELJEK
3°C / 8°C
TOREK
5°C / 12°C
SREDA
7°C / 9°C

V Kinodvoru 34. Ljubljanski mednarodni filmski festival LIFFe

Mestni kino Kinodvor je tradicionalno eno od prizorišč največjega filmskega festivala v Sloveniji. Od 8. do 19. novembra 2023 bodo od jutra do večera na ogled filmi iz različnih sekcij, nekaj pa jih bo na rednem sporedu ostalo tudi po festivalu. V Kavarni se na filmske užitke lahko pripravite od 9. ure, med vikendom od 10. ure dalje.

V Kinodvoru 34. Ljubljanski mednarodni filmski festival LIFFe

V sredo, 8. novembra, si lahko ob 16. uri ogledate film Trenque Lauquen - prvi del dvodelne zgodbe o izginuli argentinski botaničarki, ki jo iščeta moška njenega življenja. Zgodba je večplastno prepletena s skrivnostnimi dogodki iz preteklosti in večnim vprašanjem, katero pot mora človek prehoditi, da najde samega sebe. Drugi del bo na sporedu v četrtek, 9. novembra, ob 15.30 uri.

Film Adamant, ki bo na sporedu v sredo, 8. novembra, ob 18.40 uri nudi vpogled v življenje obiskovalcev pariškega dnevnega pribežališča za odrasle z duševnimi motnjami. Film, zmagovalec Berlinala 2023, je kljub zahtevni tematiki prepojen s humorjem, igrivostjo in iskreno toplino, ki gledalca sooča s sprejemanjem drugačnosti.

Film Štirje mali odrasli, ki bo na sporedu prav tako v sredo, 8. novembra, ob 21. uri pripoveduje zgodba o paru srednjih let, ki skuša svoj zakon, postavljen na preizkušnjo zaradi nezvestobe, rešiti z odprto vezo. Ganljiv, liberalen in hkrati realistično prizanesljiv potret odraslih, ki si prizadevajo obvladovati lastna čustva.

Na LIFFu tudi Kinotrip in Kinobalon
Pet filmskih naslovov iz različnih programskih sklopov festivala Kinotrip se bo potegovalo za nagrado Kinotripove žirije. Najboljšega bodo razglasili na sklepni prireditvi festivala. Kinobalon bo na LIFFu predstavil sodobne filme za otroke in mlade z vsega sveta. Sodelovale bodo tudi tri režiserke filmov.

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.